tirsdag 15. februar 2011

Skal du skape et hjem spiller det ingen rolle om du har 13kvm eller 120kvm...


Hvilken planet er du på tenker du kanskje?? Det kan jeg jo forstå for det er sjelden noen skryter av å ha liten plass i Norge. Jeg har ganske så solide erfaringer på bofronten nå vil jeg påstå. Kontrastene er på alle måter maks og minnene er uendelig mange :) Jeg snakker om å bo i leiligheten min i Sporveisgata kontra det å bo på Volen.


Jeg har bodd i leiligheten min i snart fire år nå. Vil vel kanskje si at tiden har gått fort, og det gjør den jo gjerne når man har det bra. Å legge inn bud på en leilighet i Oslo sentrum som var på 13kvm når man han vokst opp på gård med haugevis av plass, armsleng og ro er jo en smule spesielt. Slik var det også i mai i 2007. Men jeg trengte et sted å bo og for meg var det egentlig kun få ting som bestemte.. jeg kunne ha råd til det, jeg trengte ikke betale meg i hjel for å bo, utgiftene ble faktisk det samme om jeg skulle ha leid og ikke minst... badet var nytt! Et kjapt søk på finn sier meg at bad i Oslo i leiligheter som er til leie... uff og huff!! Det takler pertentlige Elise fryktelig dårlig. I tillegg lå den i Sporveisgata. Og siden jeg bodde i Bogstadveien før så var det veldig greit å bare bære sofaen og de tingene jeg skulle ha rundt hjørnet. Helt perfekt!

I Sporveisgata har jeg trikken uten å ha støyen, handlegatene uten å ha trafikken, park og asfalt, bakgård og gate, ro og støy, kaffebarer og interiørbutikker. Innendørs kan jeg sitte lettere henslengt i sofaen eller drikke kaffe og lese avisen ved spisebordet. Leiligheten med sine omgivelser er rett og slett en boks med egenskapene til mange ulike kinderegg. Jeg prøver vel egentlig å si at mulighetene er jo veldig mange og her som alt annet blir hva en gjør det til.

Men livet står jo ikke alltid stille.. heller sjelden vil jeg påstå. Jeg har fått ny jobb, har fått en veldig lang pendlervei og nettverket mitt i Oslo løsner på en måte litt. Jeg har fortsatt mange mennesker i Oslo som betyr mye for meg, men hjemmelengselen har nådd smertegrensen. På Volen blir det forandringer og jeg er glad jeg kan være en del av de.

Så nå er det bare å følge med... lurer du på hvordan man kan på godt som usynlig vis oppbevare og ha omtrent alt man trenger for å leve, bo og betale minimalt og samtidig henge med på det som skjer i Oslo... ja da må du sjekke ut finnannonsen som kommer på fredag. Nå kommer Sporveisgata 35a leilighet 207 for salg. Jeg håper og tror at bildene vil vise at her bor det ei som er glad i leiligheten, har lagt igjen mange minner i veggene, har hatt uendelig mange gode middagsbesøk, venninnebesøk, jobbsamtaler osv osv...

Tiden er kommet for at jeg skal skape et nytt hjem.. nemlig på Volen. Denne gangen på 120kvm... lurer på om jeg bare kommer til å bo på et rom til jeg har vendt meg til plassen ;)

Ellers vil jeg varmt anbefale Mokkabønner. Det er knakende godt og pakkene har blitt riktig så fine! Nå skal jeg ta kvelden og krype opp på hemsen for noen gode timer med søvn :)

Kunne det friste med et lite krypinn med perfekt planløsning og perfekt beliggenhet? Da får du ta kontakt med megleren min: Marius Eide, me@eie.no eller tlf. 90622884

For nå stikker jeg til Afrika og håper på det beste mens jeg er borte :) Spre ordet videre og sjekk ut finnannonsen!

Og skulle det være noen tvil... det er ikke noe stress å bo på 13kvm.. egentlig bare deilig! I Kambodsja bor det en hel familie på tilsvarende, det hadde kanskje blitt stress ;) men noe sier meg at vi nordmenn og er i stand til å tilpasse det meste.. vi som alle andre!

3 kommentarer:

 1. Det må jeg si Elise :) Skal du kjøpe Volen???? var nesten litt redd det skulle gå ut av familien jeg når jeg så noe annet du hadde skrevet :/ Det er jo så vakkert der :)Lykke til i Afrika og med større kåk ;) kos deg masse så må vi få til den kaffen snart :)

  SvarSlett
 2. God tur til Afrika. Og så må du komme på besøk til oss snart etter at du har kommet hjem til norge igjen, vi savner deg, lenge siden sist nå. Og så håper jeg vi får lov til å besøke deg på volen før vi flytter nordover... Som sagt: God tur! Klemmer fra merete

  SvarSlett
 3. Ja, jeg vil så gjerne komme til Nittedal snart :) Det må prioriteres når jeg er tilbake! Jeg savner dere og :)

  Takk så mye jenter, mulig det blir litt Afrikaopplevelser her når jeg kommer tilbake...!

  SvarSlett