søndag 10. mai 2009

Våren -en hel årstid er snart over!

Våren er en spesiell årstid synes jeg. Veldig spesiell. I forkant skal man leve i fastetid, leve i ettertanke og nøkternt for å gi plass for tanker og tid med Gud. Og plutselig skal fasten være over, påsken banker på døren og vi skal få evig liv og springe ut som ny og bearbeidet blomst som er helt unik. Visst er det flott, men har det en bismak? Egentlig ikke, men kanskje litt alikevel... hvor ble det av den tiden da? Jeg trenger å plukke ting litt mer fra hverandre. Plukke ut de tinga som faktisk er viktig for disse periodene. For plutselig var det over..! Og la jeg merke til alt det om skjedde? Skulle ønske jeg la merke til mer. Noen milepæler, eventer, småting vil og skal jeg klare å finne fram fra hukommelsen. For hva er poenget med lyspunkter hvis ikke de kan være lyspunkter? Mye er glede der og da, men ikke alltid man klarer å la et lyspunkt være et lyspunkt når det skal. Derfor har jeg hentet fra hukommelsen vårens lyspunkter og andre punkter som har fått betydning.

1. Våren har gitt meg en ny bli-flinkere-liste som igjen har utfordret meg på ting, gode ting. Jeg leser den når jeg føler for det!

2. Tid med Benjamin er definitivt store lyspunkter. Sjekk ut tøffen selv her... behøver jeg å si noe mer? Mora er ikke så værst ho heller. Tur med Nevø og svigerinne er definitivt noe som betyr mye!3. Graven til Margaret er stadig noe jeg må innom. Jeg er ikke innom hver gang jeg er hjemme lenger, men noen ganger er møtene sterker enn andre. Når jeg var hjemme helgen etter påske tok jeg turen innom for jeg bare måtte! Og det var midt på natta, ingen andre der da og jeg kunne være der uforstyrret. Det er liksom min tid med lillesøstra mi det. Vi hadde ikke så mye tid med hverandre når ho levde, men nå kan jeg ta så mye tid jeg vil sammen med ho når jeg er hjemme. Det er litt godt, ikke alltid så godt, men likevel noe som definitivt handler om våren. Jeg ser jo at forrige innlegg handlet også om Margaret. Det er liksom noe som hører våren til det. Her er det pyntet til jul... litt feil årstid, men det lå inne på pcen her.4. Ungdommene har gjort mange reiser i tro og personlighet denne våren. Og er det en tid man virkelig merker at de vokser superfort er det denne tiden. Det er stooor forskjell på de fra vinterferien til nå. Det er litt spesielt. Dette er andre våren jeg lever tett opp til ungdommene. Dette året er det jo en ny gjeng, men likevel spennende. For de går gjennom mange av de samme reisene, samtidig som de er helt individuelle og helt uforutsigbart hvordan de utvikler seg. Det er givende og priveligerende å få være med på den reisen. Det vanskligste er å faktisk tro på at mitt engasjement er viktig for deres reise og at det jeg gjør ikke er forgjeves. Det bringer meg over på neste punkt..5. Jeg har blitt utfordret på å faktisk å tro litt mer på de komplimentene jeg får i jobben jeg gjør. Det er alltid så vanskelig å tro på.. hvorfor skal det være slik? Men der har jeg en jobb å gjøre! Hvis ikke tror jeg det blir litt slitsomt i lengden.

6. Flere turer og joggeturer med Gud og god prat med gode venner i solveggen. Det har vært mange av lyspunkter denne våren. Kan nevne en dag i solveggen sammen med Ann-Kristin før magen ble borte. Gode stunder.

7. Gang på gang opplever jeg og erfarer jeg at Bibelen sier og andre sier at Gud er kjærlighet. Senest i dag hørte jeg Jon Schou fortelle om sin reise på radioen. Jeg trengte å høre det! Takk for gode radioprogram!

Ha Gud som forbilde, dere som er hans elskede barn. Lev i kjærlighet, slik Kristus elsket oss og ga seg selv for oss som en offergave, en velluktende duft for Gud.

Våren er ganske rik på opplevelser likevel... man må bare tenke og kjenne litt etter.

4 kommentarer:

 1. Jammen var vi tøffe på bildet! Særlig mora;-) Koselig tur ja!

  SvarSlett
 2. Javisst, übertøffe!! :)

  SvarSlett
 3. Ja, tiden går så alt for fort, vi er så "flinke" til å bare glede oss til det som kommer langt frem og glemme å nyte dagene som er! Lyspunkter i livet er viktig å ta vare på :) Ha en god dag!

  SvarSlett
 4. Takk, takk samme Elin :) mye å glede seg til og! Bl.a at dere bygger og flytter til Stikle!

  SvarSlett