lørdag 17. juli 2010

Om å bety en forskjell...

Det tror jeg er en av de mest kristne utrykka jeg vet om... Å bety en forskjell. Egentlig er det veldig fint. Alle liker det utrykket. Og da tenker jeg på alle som jobber med mennesker. Det jeg gjør betyr en forskjell i noens liv. Og da på en positiv måte. Ved å bruke det i kristne sammenhenger så tilfører vi en åndelig dimensjon. Det er hvertfall det vi legger i det, mer eller mindre bevisst tror jeg. Alt jeg gjør i forbindelse med jobb dreier seg om dette. Å bety en forskjell... heldigvis har det utrykket en uendelig stor kurve og til en viss grad kan jeg selv legge lista på det nivået av forventning jeg selv vil. Jeg kan også til en viss grad formidle hva andre kan forvente av meg og dermed blir ikke fallhøyden umenneskelig. Sånn må det være tror jeg. Da blir det et positiv forventningspress som alle kan si seg enig i. Med andre ord kan vi ha stor påvirkningskraft på hva vi forventer og hvor mye forskjell vi skal bety. Men... og et stort men... når Gud råder har vi ikke kontroll på det. Og godt er det for hans tanker er veldig mye høyere og han vet at vi har et mye større potensiale enn det vi selv tror. Er ikke det litt gøy? Jeg synes det samtidig som jeg synes det er skremmende. Jeg trakter ikke etter mer ansvar og mer å bære, men stadig kan jeg se meg tilbake og se at jeg har hatt mer enn jeg har hatt forventning om. Men da er det godt å vite at jeg trenger ikke bære det selv. Legg merke til at jeg trenger ikke... ofte prøver jeg. Det går ikke så bra. Joda vi er mennesker med mennesklige "høye" tanker som ofte trenger hjelp for å roes i land :)


Noen ganger setter forskjellen tydelig spor, noen ganger varige, mange ganger evige, noen ganger er de menneskelige, noen ganger er de materialistiske. Alt vi gjør får konsekvenser. Ofte er de gode, og det er godt.


I sommer har jeg ferie.. lang og god ferie. Det er fantastisk å koble ut alle disse prosessene, evt gjøre ferdig og avslutte. Jeg blir jo smågal av å ha ting surrende opp i hodet over tid. Så i disse dager betyr jeg først og fremst en forskjell for meg selv(og litt på låven) tror jeg. To uker av ferien er nå over og jeg har tre igjen. Etter de tre ukene er jeg defintivt overklar for nye utfordringer!

2 kommentarer:

  1. Hei Elise! Takk for sist - var hyggelig å treffe deg på et par tilstelninger i sommer:) Et veldig bra blogginnlegg forresten! Kanskje vi plutselig sees i den store byen.. hei fra Marianne

    SvarSlett
  2. Så koselig at du fant veien til bloggen min da, Marianne! Og så koselig å treffe deg igjen etter alle disse årene :) Håper vi sees snart i stora stan ja!! God sommer videre :)

    SvarSlett