søndag 28. august 2011

Hvem trenger vel Pax?

Når man har en sekretær? :) Elin, min kjære nabo var et stort forbilde når ho lanserte entremøbelet sitt. Den herma jeg på for å si det sånn. Bestemor og bestefar tok ikke med seg sekretæren sin til leiligheten. Og den var litt for voldsom for å fraktes til Ålesund, så den fikk jeg. Lucky me! Jeg trenger med andre ord ingen Paxvariant i tusen deler fra Ikea. Jeg har denne :) Tung som bly og mange store og små rom.

Bestefar og jeg ryddet den ut sammen. Dvs jeg plukket de fire-fem tingene jeg ville ha. Han lot ligge igjen det han synes jeg burde ha og kastet resten. Blant annet et par små flasker synes jeg var litt artige. Krutt og hjemmebrygg.. like greit de er tomme kanskje ;)


Ymse gamle lommebøker og dødsmerker fra krigen. Tror til og med det er et gammelt gårdsregnskap her...


store skuffer som kan romme alle mine skjerf, vesker, luer, votter, sykkelhjelm osv osv...


Slik ser den ut i sin helhet. Når rommet er ferdig ryddet og jeg har fått ordnet litt mer så vil den kommer mer til sin rett. Nå er det litt sånn at det ble akkurat plass... Men min "hverdagsinngang" har jeg tenkt skal bli veldig koselig - på sikt.


Med lokket åpent åpenbarer det seg mange oppbevaringsmuligheter. Som sagt... hvem trenger pax?


Håper dere får glimt av sol på denne søndagen :) jeg er snart klar for en tur til Varteig og Ise. Jobben kaller :)

Klem volungen

mandag 22. august 2011

Min bestemor og jeg

Minnene er mange og jeg trives så godt sammen med bestemor. Når jeg var liten kunne jeg sitte i timesvis å bare se på bestemor sy... noen ganger fant jeg på noe, og hvis jeg fikk lov å stryke.. da vokste jeg noen cm :) det var også stas å plukke fram gullkorn fra bibelen.. litt from sa du? Jeg synes det var stas å pugge bibelvers, faktisk.

Nå har bestemor og bestefar flyttet til "byen". Det er ikke like enkelt å bo på gård 12km fra sivilisasjonen når man er pluss - minus 80 og ikke kan garantere hvor lenge man kjører bil.. blant mye annet som spiller inn. Men tingen er at de har vel aldri kastet en ting i hele sitt liv... nå tok de med seg hver minste lille ting slik at de kunne fylle hver eneste krok og krik i den 50kvm store leiligheten. Likevel så det ikke ut som de hadde tatt noe fra huset de bodde i. Det var fullt!! Midt oppi alt så ligger denne høna... jeg lo litt eplekjekt og sa, ja denne blir det vel kamp om ;) Den er din den, sier min tante. He he.. svarte jeg. Ja, se oppi. Og jada... den har Elise Volen fått av Aase... ere mulig.. hva skal jeg med den da? Men hadde jo ikke samvittighet til å sende den avgårde. Jeg prøvde å forklare bestemor at selv om jeg har pekt på altfor mange ting opp gjennom og sagt at jeg ønsket meg det så behøver det ikke bety at jeg må ha det nå... jaja.




Denne boksen lå også blant alle de tusen ting som var igjen i huset til bestemor og bestefar. Elise stod det overalt og inni lå den ene lappen etter den andre med elise på... Her er mange, mange prosjekter godt gjemt. Bestemor har tatt vare på lapper og mønster jeg synes var fine. Hvis jeg sa jeg ønsket meg noe så skrev ho en lapp der det stod elise og festet den med en knappenål. Etterhvert havnet den i denne boksen ;) Ser også at det er noen halvferdige prosjekter her... ikke uvanlig, men det har jo sin historie det og :) Og den store hiten "hårstrikk" var en oppskrift jeg brukte flittig.. synd at mine tynne, fine hårstrå egentlig aldri hadde bruk for en hårstrikk i den scalaen. Men min tante klarte å spore opp oppkriften til meg og hun skrev ned så jeg og bestemor kunne kaste oss over strikkene som ventet :)






fredag 19. august 2011

Litt hverdagsluksus...



... det er å kjøre inn til byen uten at det er altfor tidlig
... ha en hyggelig prat med fine kollegaer
... sitte tre vakre timer hos verdens beste frisør
... lese fire moteblader og drikke mye kaffe
... få kur og hodebunnsmassasje fortsatt hos verdens beste frisør
... rusle rundt i Oslos gater, som ikke er så fremmede ennå... og suge til seg inntrykk og design man blir glad av
... kjøpe tre nye bøker for et gavekort
... se domkirkeplassen der hjertet og omsorgen overgår det andre, størst av alt er kjærligheten!
... prøve kjoler til bryllup uten suksess, men ekspeditrisa fant fram syv ulike kjoler og dro opp glidelåsen hver gang..
... kjøpe en dobbel cappuccino til å ta med på kaffebrenneriet
... henge og skravle med gode folk i flere timer
... kjøre hjem igjen etter trafikken har gitt seg
... legge seg i egen seng etter en dag med hverdagsluksus og fine inntrykk :)

Nå er det helg og jeg får nyte å være tante flere dager på rad. I kveld skal svigerinna mi og jeg på venninnebesøk. Jeg liker å bo i Øymark! Sier bare god helg jeg!!

tirsdag 16. august 2011

Ikke akkurat quickfix

Men undertegnede er meget fornøyd! (og synes jo det er helt naturlig å rett og slett skryte av det i bloggen ;)



Ta ta ta taaaa, kontoret i sin helhet! Respateksbordet er jeg veldig fornøyd med. Det fant jeg et sted her. Den røde skuffeseksjonen og stolen fant jeg på ikea til en temmelig billig penge. Kvaliteten er deretter ;) men de har den rette fargen!



Her er kassa mi som jeg fant på låven. Ingen skjønte poenget. Skal innrømme at størrelsen ikke er helt standard.. men det er veldig fin å ha strikketøyet i. Jeg har irritert meg nok på strikketøy i poser.. det pynter ikke opp! Nå kan jeg gjemme de bort ;) Kassa er skrubba et par solide ganger med salmiakk. Hengslene og beslaga er pussa med noe rustrentgreier jeg fikk tak i på Karlsson i Töcksfors. Derretter er kassa malt fire strøk bengalakk i fargen CHI. Det gule er en slags emaljelakk i signalgult. Veldig fornøyd med resultatet :)



Nærbilde av pynten på kassa. Ikke veldig tilfeldig den heller... Tivolien min som jeg er så veldig, veldig glad i, hvit keramikkboks fra Hay (gave fra venninne), søt, liten og grønn plante (gave fra en kamerat) og et grønt glass jeg fant i ett av gårdens uthus. Duken er også fått som gave. Alle tingene betyr mye for meg.



Over vinduet har jeg malt bokstaver i gult. Jeg lette lenge etter Å, men skjønte at det var forgjeves. Ordet nåde ligger så dypt i meg som et slags grunnleggende premiss for at jeg i det hele tatt kommer meg gjennom livet. Jeg liker å bli minnet på det! Malingen er den samme som på kassa. Emaljelakk i signalgult.



Lampa på gulvet har jeg kanskje fortalt om før. Den har også fått bengalakk. Er vel kanskje ikke helt stuerent å male den som var i teak og messing... men jeg liker den veldig godt slik den ble. Har kikket litt på lampeskjerm... men tror ikke det blir noen. Hva synes dere?



Her er skapet slik det ble til slutt. Tanken var vel et kult retroforheng uten folder i tykk bomull med mye farger. Men disse gardinene var i dette rommet fra før og jeg synes de passer inntil videre. Med andre ord.. de kostet nada og i tillegg er de fra da søstra mi bodde her. Det betyr litt det og.



Min gamle settekasse, nå med bengalakk (4 strøk). Tingene i den er som før. Bildet til høyre er medalje min tippoldefar har fått for lang og tro tjeneste i Saugbrugs. Vi snakker 45 år! Den synes jeg passet der til inspirasjon når man selv tror man har jobbet noe enormt mye... ;)



Min egen store/lille minnevegg! Alle veggene er malt med pure color bortsett fra denne. Her er det bengalakk. Ville ha den skikkelig glansa. Midt på er det tre magnettavler fra ikea. På sidene er det ulike ting og minner som betyr noe for meg og som jeg blir glad av å se på. Liker det!



Her er kalenderen dere har fått se tidligere sammen med syskrinet etter bestemor. De hadde ikke plass til det i den nye leiligheten. Jeg tilbød meg å ta vare på det.. så får tiden vise om noen andre vil ha det. Jeg har fått veldig mye etter mine besteforeldre så skal ikke tviholde på det. Men det er definitiv kjekt for det er på ingen måte tomt ;) skrinet er med innhold etthvert møblert hjem har god bruk for!


Ja det var ingen sneak-peak.. det var en full utredning :http://www.blogger.com/img/blank.gif) (les om hvordan det var underveis og litt smakebit på før her) Rommet betyr mye for meg. Min søster hadde det som jenterom og derfor har det vært ekstra viktig for meg å legge mye sjel i det. Det er mye minner her og alle tingene betyr mye! Kostnaden sånn totalt er vel rundt 3000... det skal jeg leve med! Med andre ord er det mulig å få til mye for det man har tilgjenglig. Bare å ta kreativiteten fatt. Mye mulig det er jeg som trives best i dette rommet, men det er vel det som er poenget!?

Over og ut for denne gang, fortsatt god uke :)

Klem volungen

fredag 12. august 2011

Familie på fem?





Snakker vi profetisk her... nei, neppe. Ikke det som var meningen.

Jeg har ingen familie på fem som venter på meg, men jeg har et spisebord og fem rørstoler som venter på meg, salmiakken, kromglansen, sandpapiret og den hvite bengalakken. Tror det blir fint på kjøkkenet :) Denne løsningen blir fort minst 20 000,- kr billigere enn om jeg skulle kjøpt det jeg aller helst ønsker meg. Noen ganger kan det være greit.

Det er jo mulig jeg har en familie på fem før det er ferdig.. ;) men det håper jeg ikke for å si det sånn!

God helg, her gjøres det i stand til markering av hjemvendt og urbanisert bondejente del 1. Gleder meg til grillfest med gode venner i morgen :) Og mamma og pappa skal teste det å bo i veslestua så da har jeg huset for meg selv (selv om ikke det er mine ting som dominerer ennå...)

Klem volungen

torsdag 11. august 2011

Hurra!



I dag er det torsdag 11.august og verdens beste nevø er 3 år :) vi roper høyt hurra!!

Det er også en ellers fin debut i dag. Jeg har hjemmekontordag i dag. Til nå har det vært veldig lite effektivt. Men det er helt greit. Først funket ikke nettet så fikk jeg besøk. Koselig besøk av koselig nabo som du kan lese mer om her.

Bildet over er fra den lille veggen jeg ser på fra kontorstolen min. Stas å ha noe søtt å hvile øynene på fra den plassen. Kalenderen er kjøpt hos Akimbo i København etter tips fra Åshild i dette inlegget. Av og til tar bloggverden oss med til uante muligheter, det er stas :) Rådyret er også kjøpt gjennom bloggverden. Men det var desverre et opphørsalg så der er det ingen link. Men det ble lagt ut som et tips av noen. Hvis noen vet hvem de er så sier jeg tusen takk :) Kombinasjonen ble søt, koselig og akkurat passe fargerig. Gullveska ble kjøpt i et svakt øyeblikk og er for første gang i bruk...

Ellers kan vi igjen si hurra for vår skjønne, blide og skøyeraktige 3åring som sjelden har tid til å stå stille for fotografen. Snart kommer de på besøk og det blir stas :)




Jeg har forresten linket meg til bloggurat, så får vi se om det er noe poeng :) også har jeg plassert bloggen min i Ørjenorske bloggkart!">Ørje

tirsdag 9. august 2011

Peisen!

Jeg synes jo jeg skylder dere et før og etter bilde ;) Gleder meg til å male veggen, taket og gulvet hvitt også! Men siste finishen på selve peisen kom i dag. Skrubba den gule steinen og "pyntet" med noen vedkubber. Den gule steinen ble veldig gul.. noen som vet om det funker med noe olje med hvitt i, kan det dempe det litt? Og vil det bli pent? Anyone..






Bildet fra før er ikke sånn det pleier å være her.. men har ikke for vane å ta bilde av peisen så da ble det hentet fram fra arkivet. Da dette ble tatt var det unntakstilstand så det måtte jo foreviges. Det ble tatt i uken etter min søster døde. Det var brutalt og uten varsel. De menneskelige reaksjonene er fortsatt mye like. Vi snakker med blomster for det er vanskelig å finne ordene. Vi har ikke samlet alle for å ta bilde.. men huset var fullt og alle steder det var mulig å sette fra seg stod det en blomst. Så da kan du jo tenke deg hvilken varme vi ble overveldet med i de dagene. Godt å tenke på!

lørdag 6. august 2011

Når alle ujevnheter jevnes ut!





Det berømte siste strøket! Åh, det er sånn en velsignelse :) da er det ikke lenger noe å lure på, ujevnhetene er ikke der lenger og overflaten er ny, perfekt og annerledes. Jeg snakker ikke om min fasade og sminke, den er aldri jevnet ut eller perfekt, men en peis kan bli det. Det er ikke så mye jeg kan gjøre i huset ennå.. men peisen er malt og nærmer seg ferdig. De to første bildene er fra før arbeidet begynte og det bildet under er etter tre strøk med masse maling!




Malingen er Pure Color og fargen er Chi. Har tenkt til å holde meg til den fargen i hele stuen. Men da må noen møbler ut før jeg kan begynne med tak, lister, vegger og gulv.

Nå er noen ujevnheter på meg jevnet ut. Jeg er sminket og klar for konsert. Ha en fortsatt fin helg :)

mandag 1. august 2011

The old fashion way!











Mamma og jeg plukker, sorterer, veier, sukrer, vasker, koker, venter og tapper. Det blir det saft av! Den er riktig så god også :) Det meste er det mulig å finne motivasjon for... men å plukke... hva er positivt med det å pelle rips, selve aktiviteten pelle rips liksom. Du kan bruke den til mye etterpå osv, men selve det å pelle den ripsa. Det har null verdi spør du meg... men, men har nå plukket noen kilo og skal nok klare resten og ;) Til nå har det blitt 3 flasker rips/bringebær, 3(snart 6) flasker rips og 12 flasker solbær. Glassene skal jeg prøve å fylle litt gele i... men hjelpe meg for et strev det var å få tak i syltevoks. Jobber fortsatt med det! De er hvertfall vasket, et skritt nærmere :) God mandagskveld! Jeg skal ta med meg en pai med rips og bringebær bort til naboen og drikke kaffe, det er det mye mening og motivasjon i!! Klem volungen